Pulpety z kurczaka i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1965
Składniki:
- 40 g tofu
- 6 liści szpinaku
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 zielone ogórki
- 1 jako
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso, szpinak oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Mięso oraz tofu pokroić w kostkę, zmielić maszynką do mięsa i przełożyć do miski. Następnie wbić do tego jajko, dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki, doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i uformować ręcznie pulpety. Zagotować 1 l wody i na wrzątek wrzucić pulpety. Gotować przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia i osączyć z wody. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pulpety i zrumienić. Ogórki pokroić w ćwiartki, zawinąć w liście szpinaku, po czym razem z pulpetami nabić na patyczki szaszłykowe i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)