Pulpety z kurczaka i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1965
Pulpety z kurczaka i tofu
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 6 liści szpinaku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 zielone ogórki
  • 1 jako
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso, szpinak oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Mięso oraz tofu pokroić w kostkę, zmielić maszynką do mięsa i przełożyć do miski. Następnie wbić do tego jajko, dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki, doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i uformować ręcznie pulpety. Zagotować 1 l wody i na wrzątek wrzucić pulpety. Gotować przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia i osączyć z wody. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pulpety i zrumienić. Ogórki pokroić w ćwiartki, zawinąć w liście szpinaku, po czym razem z pulpetami nabić na patyczki szaszłykowe i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów