Pulpety z pieczeni
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2569
Składniki:
- 15 dkg mięsa pieczonego
- 5 dkg cebuli
- 2 dkg tłuszczu
- 3 dkg bułki tartej
- czerstwa bułka
- 2 jajka
- 2 dkg mąki
- 1 łyżka siekanej pietruszki
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę namoczyć, odcisnąć z cebulą i mięsem, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać 2 jajka, sól i pieprz, włożyć pietruszkę i dodać bułkę tartą. Wyrabiać w mące knedle wielkości włoskiego orzecha. Ugotować na osolonej wodzie. Odcedzić. Podawać do rosołu, kapuśniaka.
Komentarze (0)