Ciasto bez pieczenia
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 4697
Składniki:
- 6 dużych paczek herbatników
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka grysiku
- 2 łyżki kakao
- polewa czekoladowa
Opis przygotowania:
Wyłożyć spód blaszki herbatnikami. Odlać szklankę mleka i wymieszać z grysikiem, pozostałe składniki włożyć do garnka zagotować i wlać wymieszany grysik z mlekiem. Mieszać. Gdy masa jest gęsta gorącą wylać na herbatniki, na masie położyć warstwę herbatników i polać polewą. Gdy przestygnie dać do lodówki. Smacznego.
Komentarze (1)
bardzo łatwe