Brokuł w chili

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3089
Brokuł w chili
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki słodkiej pasty chili
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 brokuł
  • 1 otarta skórka z limonki
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Brokuła oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Natkę pietruszki pokroić drobno, brokuła zaś podzielić na różyczki, po czym przełożyć do garnka, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i wyłożyć na talerz. Sos sojowy zmieszać z pastą chili, sokiem z limonki, tartą skórką z limonki oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać brokuła. Następnie wszystko wymieszać i podawać do spożycia

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów