Brokuł w chili
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3358
Składniki:
- 3 łyżki słodkiej pasty chili
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 brokuł
- 1 otarta skórka z limonki
- natka kolendry
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Brokuła oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Natkę pietruszki pokroić drobno, brokuła zaś podzielić na różyczki, po czym przełożyć do garnka, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i wyłożyć na talerz. Sos sojowy zmieszać z pastą chili, sokiem z limonki, tartą skórką z limonki oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać brokuła. Następnie wszystko wymieszać i podawać do spożycia
Komentarze (0)