Schab pieczony z sosem pieczeniowym i jarzynami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7836
Składniki:
- 0,5 kg schabu (może być z kością)
- 1 brokuł
- 1 melon
- 1 czerwona papryka
- 1 opakowanie gotowego sosu pieczeniowego jasnego
- 4 pietruszki
- 4 ziemniaki
- 4 marchewki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Do garnka włożyć ziemniaki w łupinach, marchew oraz pietruszkę. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Marchew i pietruszkę pokroić na kawałki, natomiast ziemniaki obrać ze skóry, pokroić na połowy i przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie i dodać do warzyw. Schab natrzeć solą, pieprzem i podzielić na porcje. Przygotować sos pieczeniowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać do niego schab i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Następnie przełożyć go z sosem na talerz. Melona oraz paprykę umyć, pokroić w plastry i dodać do całości.
Komentarze (0)