American pancakes
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 14268
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- miód
- owoce do dekoracji
Opis przygotowania:
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać olej, a następnie zmiksować wszystkie składniki mikserem do momentu, aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wciąż miksując, aż składniki dokładnie się połączą, a ciasto będzie jednolite. Naleśniki smażyć na niewielkiej teflonowej patelni bez dodatku oleju, wlewając około 5 łyżek stołowych ciasta na jednego naleśnika. Gotowe placki ułożyć na talerzu, polać miodem i podawać na gorąco ze świeżymi owocami. Smacznego!
Komentarze (6)
Zawsze robię takie naleśniki - super dobre.
Tutaj mamy gotowe mieszanki do robienia pancakes,ale co chce powiedziec to ,ze ja dodaje surowe owoce do ciasta i smaze placki.Teraz jest sezon na brzoskwinie i blueberries, ale zima dodaje jablka.
właśnie zrobiłam je z jagodami, wyszły przepyszne!
Właśnie zjadłam :)
Dobre, ale wyszły trochę suche. Spodziewalam sie, ze wyjda bardziej puszyste i mokre,ale no coz... :(
Pyszne, zrobiłam podwójną porcję dla całej rodziny wszyscy się najedli są naprawdę przepyszne a szczególnie gdy na górze położymy dojrzałe banany i maliny lub borówki
Pyszne zrobiłam dla całej rodziny i wszyscy się najedli bardzo dobrze się komponują z bananami i malinami lub borówkami