American pancakes

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 14268
American pancakes
fot. sheily (sxc.hu)

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • miód
  • owoce do dekoracji

Opis przygotowania:

Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać olej, a następnie zmiksować wszystkie składniki mikserem do momentu, aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wciąż miksując, aż składniki dokładnie się połączą, a ciasto będzie jednolite. Naleśniki smażyć na niewielkiej teflonowej patelni bez dodatku oleju, wlewając około 5 łyżek stołowych ciasta na jednego naleśnika. Gotowe placki ułożyć na talerzu, polać miodem i podawać na gorąco ze świeżymi owocami. Smacznego!

Autor: olka

Komentarze (6)

Zawsze robię takie naleśniki - super dobre.

Tutaj mamy gotowe mieszanki do robienia pancakes,ale co chce powiedziec to ,ze ja dodaje surowe owoce do ciasta i smaze placki.Teraz jest sezon na brzoskwinie i blueberries, ale zima dodaje jablka.

właśnie zrobiłam je z jagodami, wyszły przepyszne!

Właśnie zjadłam :)
Dobre, ale wyszły trochę suche. Spodziewalam sie, ze wyjda bardziej puszyste i mokre,ale no coz... :(

Pyszne, zrobiłam podwójną porcję dla całej rodziny wszyscy się najedli są naprawdę przepyszne a szczególnie gdy na górze położymy dojrzałe banany i maliny lub borówki

Pyszne zrobiłam dla całej rodziny i wszyscy się najedli bardzo dobrze się komponują z bananami i malinami lub borówkami

Podobne przepisy

Więcej przepisów