Pulpety rybne w sosie pomidorowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6380
Składniki:
- 1/2 kg filetów z dorsza
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 1 bułka zwykła
- 1 łyżka masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
- 1 błyskawiczny sos pomidorowy z torebki
Opis przygotowania:
Rozmrożone filety z dorsza przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do przemielonej masy rybnej. Do tego dodać jajko, sól, masło i pokrojoną natkę pietruszki. Całość dobrze wyrobić. Po wyrobieniu uformować drobne kuleczki, następnie obtoczyć je w mące i ugotować we wrzącej wodzie w ciągu 15 minut. Po ugotowaniu odcedzić i zalać je przyrządzonym z torebki błyskawicznym sosem pomidorowym.
Komentarze (0)