Pulpety rybne w sosie pomidorowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6380
Pulpety rybne w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z dorsza
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 bułka zwykła
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • 1 błyskawiczny sos pomidorowy z torebki

Opis przygotowania:

Rozmrożone filety z dorsza przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do przemielonej masy rybnej. Do tego dodać jajko, sól, masło i pokrojoną natkę pietruszki. Całość dobrze wyrobić. Po wyrobieniu uformować drobne kuleczki, następnie obtoczyć je w mące i ugotować we wrzącej wodzie w ciągu 15 minut. Po ugotowaniu odcedzić i zalać je przyrządzonym z torebki błyskawicznym sosem pomidorowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów