Łosoś z pomidorem i sezamem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2219
Składniki:
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 20 ml soku pomidorowego
- 2 pomidory cherry
- 1 łyżka sezamu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Łososia wędzonego pokroić w cienkie plastry i przełożyć na talerz. Następnie na środek wyłożonej ryby wlać gotowy sok pomidorowy i oprószyć szczyptą soli. Pomidorki cherry nakłuć widelcem z każdej strony, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na małym ogniu do czasu, aż zaczną się kurczyć. Wtedy ściągnąć je i dodać do ryby. Rybę udekorować drobnym szczypiorkiem i posypać sezamem. Całość polać sosem sojowym.
Komentarze (0)