Łosoś z pomidorem i sezamem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2219
Łosoś z pomidorem i sezamem
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 20 ml soku pomidorowego
  • 2 pomidory cherry
  • 1 łyżka sezamu
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Łososia wędzonego pokroić w cienkie plastry i przełożyć na talerz. Następnie na środek wyłożonej ryby wlać gotowy sok pomidorowy i oprószyć szczyptą soli. Pomidorki cherry nakłuć widelcem z każdej strony, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na małym ogniu do czasu, aż zaczną się kurczyć. Wtedy ściągnąć je i dodać do ryby. Rybę udekorować drobnym szczypiorkiem i posypać sezamem. Całość polać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów