Pudding chlebowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3188
Składniki:
- 100 ml mleka
- 30 dag utartego sera parmezanu
- 30 dag utartego sera gołdy
- 25 dag masła
- 6 kromek chleba
- 4 jajka
- 1 łyżka musztardy
- koperek do przybrania
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Chleb posmarować masłem z jednej strony, pokroić na kwadraty i ułożyć go w naczyniu do zapiekania. Jajka wbić do miski i ubić mikserem. Do ubitych jajek dodać mleko, parmezan, musztardę, szczyptę soli, pieprz i całość wymieszać mikserem. Wymieszaną masą zalać ułożony chleb w naczyniu do zapiekania. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiekać przez 5 minut, po czym wyciągnąć z piekarnika, posypać po wierzchu serem gouda, włożyć do piekarnika i zapiec na złocisty kolor. Gotowy pudding wyciągnąć, lekko przestudzić, udekorować koperkiem i podawać do spożycia na ciepło.
Komentarze (0)