Pstrągi w kaszy mannej
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3514
Składniki:
- 150 g kaszy manny
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 pstrągi
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 liść bananowca
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Liść bananowca umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Pstrągi oczyścić z wnętrzności i naciąć ostrym nożem na całej długości ryb. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do roztrzepanych jajek. Wsypać do tego mieloną paprykę chili, imbir i dokładnie rozmieszać. Następnie dodać oczyszczone ryby i moczyć przez 15 minut. Kaszę mannę przesypać na talerz, po czym obtoczyć w niej namoczone ryby, włożyć je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na liść bananowca.
Komentarze (0)