Pstrągi faszerowane z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1925
Pstrągi faszerowane z boczkiem
fot. WmJR / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 200 zielonego groszku w zalewie
  • 20 g surowego boczku w plastrach
  • 4 pstrągi
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula czerwona
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pstrągi rozciąć w poprzek brzucha i oczyścić z wnętrzności. Następnie oczyszczone ryby, natkę zielonej pietruszki oraz cytryny umyć i osączyć z wody. Wnętrze ryb oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Dodać do tego pokrojone w cienkie plastry cytryny. Groszek zielony oraz kukurydzę osączyć z zalew i dodać do wnętrza ryb. Cebule obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i razem z natka zielonej pietruszki dodać do pozostałych składników. Nadziane ryby zawinąć w plastry boczku i wysmarować olejem. Wysmarowane przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do miękkości ryby.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów