Pstrągi faszerowane z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1925
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 200 zielonego groszku w zalewie
- 20 g surowego boczku w plastrach
- 4 pstrągi
- 2 cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula czerwona
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pstrągi rozciąć w poprzek brzucha i oczyścić z wnętrzności. Następnie oczyszczone ryby, natkę zielonej pietruszki oraz cytryny umyć i osączyć z wody. Wnętrze ryb oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Dodać do tego pokrojone w cienkie plastry cytryny. Groszek zielony oraz kukurydzę osączyć z zalew i dodać do wnętrza ryb. Cebule obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i razem z natka zielonej pietruszki dodać do pozostałych składników. Nadziane ryby zawinąć w plastry boczku i wysmarować olejem. Wysmarowane przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do miękkości ryby.
Komentarze (0)