Pstrągi marynowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2498
Składniki:
- 10 pstrągów
- 100 ml białego wina wytrawnego
- pół szklanki octu owocowego
- 1 cebula
- 1 marchew
- 5 goździków
- 1 łyżka soli
- 5 ziaren pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku
Opis przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić na plastry. Marchew umyć, pokroić w krążki, zalać winem, octem owocowym, dodać sól, ziarna pieprzu i tymianek. Całość gotować przez 20 minut. Pstrągi sprawić, oczyścić z wnętrzności, wrzucić do sporządzonej marynaty i razem gotować 20 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu pstrągi przełożyć do odpowiedniego naczynia, marynatę wystudzić i ponownie zalać nią pstrągi. Zalane pstrągi przełożyć do lodówki i podawać do spożycia następnego dnia.
Komentarze (0)