Onigiri

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3813
Onigiri
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 g wędzonego łososia
  • 25 g suszonych wodorostów nori
  • 1 szklanka ryżu kleistego
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • sól

Opis przygotowania:

Łososia wędzonego zmielić w maszynce do mięsa i wymieszać z mieloną papryką. Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować i odparować. Następnie łososia zlepić w małe kulki i obtoczyć do ryżem. Wodorosty nori sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i zawinąć w nie ryż z łososiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów