Przekąska z szynką i omletem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 938
Składniki:
- 200 g szynki gotowanej w plastrach
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól
- pieprz czarny mielony
- główka sałaty strzępiastej
Opis przygotowania:
Sałatę podzielić na liście, dokładnie umyć, odsączyć z wody i przełożyć na tackę. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, wlać do tego mleko i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać to na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć z obu stron do całkowitego ścięcia się jaj, po czym ściągnąć to z ognia. Usmażony omlet przełożyć na plastry szynki, zawinąć w rulony, ułożyć na liściach sałaty i spiąć małymi wykałaczkami.
Komentarze (0)