Przekąska z szynką i omletem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 667
Przekąska z szynką i omletem
fot. OlhaRomaniuk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g szynki gotowanej w plastrach
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • główka sałaty strzępiastej

Opis przygotowania:

Sałatę podzielić na liście, dokładnie umyć, odsączyć z wody i przełożyć na tackę. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, wlać do tego mleko i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać to na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć z obu stron do całkowitego ścięcia się jaj, po czym ściągnąć to z ognia. Usmażony omlet przełożyć na plastry szynki, zawinąć w rulony, ułożyć na liściach sałaty i spiąć małymi wykałaczkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów