Przekąska z szynki, sera i pomidora
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2353
Składniki:
- 100 ml jasnego sosu sojowego
- 35 g wędzonej szynki wieprzowej w plastrach
- 20 g żółtego sera gouda
- 6 pomidorków cherry
- 1 zielona papryka chili
- 1 cebula czerwona
Opis przygotowania:
Pomidorki umyć, osączyć z wody i przekroić na połówki. Ser żółty pokroić w słomkę. Cebulę obrać ze skory i pokroić w cienkie plastry. Następnie na plastry szynki wyłożyć pokrojony ser, cebulę, połówki pomidora i całość zawinąć w rulony. Wszystko nabić na patyczki szaszłykowe i wyłożyć na tackę. Dodać do tego umytą oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę chili, po czym wszystko polać sosem sojowym.
Komentarze (0)