Przekąska z łososia i owoców

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1761
Przekąska z łososia i owoców
fot. Tracy Hunter / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z wędzonego łososia
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 awokado
  • 1 mango
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka chili
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Owoce oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić drobno i połączyć z pokrojoną papryka. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać octem jabłkowym, oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać połamaną na kawałki rybę, po czym całość ponownie dokładnie wymieszać i przełożyć na łyżki do przekąsek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów