Przekąska z łososia i owoców
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1761
Składniki:
- 300 g filetów z wędzonego łososia
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 2 awokado
- 1 mango
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka chili
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Owoce oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić drobno i połączyć z pokrojoną papryka. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać octem jabłkowym, oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać połamaną na kawałki rybę, po czym całość ponownie dokładnie wymieszać i przełożyć na łyżki do przekąsek.
Komentarze (0)