Przegrzebki ze szpinakiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2649
Przegrzebki ze szpinakiem i serem
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 12 mrożonych przegrzebek mrożonych
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • pęczek szpinaku
  • szczypiorek do ozdoby
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Przegrzebki rozmrozić, oczyścić z muszli, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić na patelni na 4 łyżkach rozgrzanego oleju. Następnie przełożyć je na żaroodporny talerz. Na przegrzebki nałożyć szpinak, kolejne usmażone przegrzebki oraz plastry żółtego sera. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i zapiekać do czasu, aż ser się roztopi. Całość wyciągnąć z piekarnika i udekorować szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów