Przegrzebki ze szpinakiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2843
Składniki:
- 12 mrożonych przegrzebek mrożonych
- 10 dag sera żółtego w plastrach
- pęczek szpinaku
- szczypiorek do ozdoby
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Przegrzebki rozmrozić, oczyścić z muszli, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić na patelni na 4 łyżkach rozgrzanego oleju. Następnie przełożyć je na żaroodporny talerz. Na przegrzebki nałożyć szpinak, kolejne usmażone przegrzebki oraz plastry żółtego sera. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i zapiekać do czasu, aż ser się roztopi. Całość wyciągnąć z piekarnika i udekorować szczypiorkiem.
Komentarze (0)