Przegrzebki zapiekane z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1410
Przegrzebki zapiekane z serem
fot. whologwhy (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g tartego sera cheddar
  • 50 g tartego parmezanu
  • 10 mrożonych przegrzebek z muszlami
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Przegrzebki rozmrozić i odciąć je od muszli. Muszle dokładnie umyć i odsączyć z wody. Natomiast przegrzebki oczyścić z brązowego przewodu, dokładnie umyć, odsączyć z wody i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie przełożyć je z powrotem do muszli i posypać startym serem cheddar oraz parmezanem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów