Przegrzebki zapiekane z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1410
Składniki:
- 100 g tartego sera cheddar
- 50 g tartego parmezanu
- 10 mrożonych przegrzebek z muszlami
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Przegrzebki rozmrozić i odciąć je od muszli. Muszle dokładnie umyć i odsączyć z wody. Natomiast przegrzebki oczyścić z brązowego przewodu, dokładnie umyć, odsączyć z wody i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie przełożyć je z powrotem do muszli i posypać startym serem cheddar oraz parmezanem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)