Przegrzebki z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2999
Składniki:
- 50 g przegrzebek z muszlą
- 30 dag żółtego sera w plastrach
- 15 dag pieczarek
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki oleju
- 1 pomidor
- pęczek rukoli
- pieprz sól
Opis przygotowania:
Przegrzebki oczyścić z części niejadalnych, odciąć od muszli, umyć, posolić, oprószyć pieprzem, wysmarować olejem z obu stron i przełożyć z powrotem do muszli. Pieczarki umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry i ułożyć na przegrzebkach. Na pieczarki położyć plastry sera żółtego. Całość włożyć do piekarnika o temperaturze 190 stopni, zapiec na złoty kolor i przełożyć na talerz. Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i ułożyć na środku talerza. Całość przybrać rukolą i pokrojonym pomidorem.
Komentarze (1)
Przegrzebki z serem to chyba najlepsza forma podawania przegrzebek komus kto jeszcze tego nie sprobował. Ja osobiscie uwielbiam je w kazdej postaci, ale pierwszy raz sprobowalam z serem zapiekane... mniam mniam, teraz moglabym jeść tylko przegrzebki :) szczerze polecam