Przegrzebki z kukurydzą i mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1851
Przegrzebki z kukurydzą i mozzarellą
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 8 przegrzebek
  • 40 dag sera mozzarella
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 limonki
  • 1 puszka kukurydzy w zalewie
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki chilli
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Opis przygotowania:

Przegrzebki wyciągnąć z muszli, oczyścić i wysmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie oprószyć pieprzem, solą i ostrą papryką chilli. Wyłożyć na folię aluminiową i przypiec z obu stron na rozpalonym grillu. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni dodać do niej osączoną z zalewy kukurydzę i pokruszony ser mozzarella. Smażyć przez 2 minuty, doprawić pieprzem oraz solą, po przym przełożyć na talerz. Na kukurydzę wyłożyć przegrzebki. Całość polać sokiem z 1 limonki, a drugą limonkę pokroić w plastry i udekorować talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów