Przegrzebki z kukurydzą i mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1851
Składniki:
- 8 przegrzebek
- 40 dag sera mozzarella
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 limonki
- 1 puszka kukurydzy w zalewie
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki chilli
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
Opis przygotowania:
Przegrzebki wyciągnąć z muszli, oczyścić i wysmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie oprószyć pieprzem, solą i ostrą papryką chilli. Wyłożyć na folię aluminiową i przypiec z obu stron na rozpalonym grillu. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni dodać do niej osączoną z zalewy kukurydzę i pokruszony ser mozzarella. Smażyć przez 2 minuty, doprawić pieprzem oraz solą, po przym przełożyć na talerz. Na kukurydzę wyłożyć przegrzebki. Całość polać sokiem z 1 limonki, a drugą limonkę pokroić w plastry i udekorować talerz.
Komentarze (0)