Rzymska sałata z grilla
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3014
Składniki:
- 1 rzymska sałata
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 1 główka czosnku
- pęczek zielonej natki pietruszki
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć na folię aluminiową. Na sałatę przełożyć osączone z zalewy kapary, obrany i pokrojony drobno czosnek oraz natkę zielonej pietruszki. Następnie oprószyć pieprzem i solą. Całość zalać oliwą z oliwek, postawić na rozpalonym grillu i grillować do czasu, aż sałata się przyrumieni.
Komentarze (0)