Rzymska sałata z grilla

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3014
Rzymska sałata z grilla
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 rzymska sałata
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 główka czosnku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć na folię aluminiową. Na sałatę przełożyć osączone z zalewy kapary, obrany i pokrojony drobno czosnek oraz natkę zielonej pietruszki. Następnie oprószyć pieprzem i solą. Całość zalać oliwą z oliwek, postawić na rozpalonym grillu i grillować do czasu, aż sałata się przyrumieni.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów