Przegrzebki w pianie jogurtowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1611
Składniki:
- 6 przegrzebek mrożonych
- 4 listki szpinaku
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz
- Piana jogurtowa:
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki curry
Opis przygotowania:
Szpinak umyć, osaczyć z wody i wyłożyć na talerz. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, umyć i osączyć z wody. Następnie oprószyć je szczyptą soli oe pieprzu, przełożyć na rozgrzany olej na patelni i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Zrumienione ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do szpinaku na talerzu. Cebulę obrać ze skóry, przekroić na połówki, przypalić na otwartym ogniu i dodać do składników.
Przygotować pianę jogurtową: czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć do miski. Do przepuszczonego czosnku wsypać curry, szczyptę soli i wlać jogurt. Całość miksować mikserem do utworzenia się piany i zalać nią potrawę.
Przygotować pianę jogurtową: czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć do miski. Do przepuszczonego czosnku wsypać curry, szczyptę soli i wlać jogurt. Całość miksować mikserem do utworzenia się piany i zalać nią potrawę.
Komentarze (0)