Grejpfruty nadziewane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1829
Składniki:
- 20 g mielonych migdałów
- 20 g mielonych orzechów włoskich
- 2 grejpfruty czerwone
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki brązowego rumu
- 1 garść świeżej mięty
Opis przygotowania:
Owoce oraz miętę umyć i osączyć z wody. Grejpfruty przekroić na połówki i wydrążyć z nich środki. Wydrążone środki pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Wsypać do tego mielone migdały, orzechy i cukier. Całość zalać rumem, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych grejpfrutów. Wszystko posypać pokrojoną miętą.
Komentarze (0)