Poutine z fasolą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2490
Składniki:
- 250 g białej fasoli w zalewie
- 4 duże ziemniaki
- 10 dag parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 rukola
- 1 główka czerwonej sałaty
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, pokroić w słomkę i usmażyć frytki na mocno rozgrzanym głębokim oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu, posolić i wyłożyć na talerz. Sałatę oraz rukolę opłukać, osączyć z nadmiaru wody i dodać do frytek. Fasolę osączyć z zalewy. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany oraz pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać fasolę, przecier pomidorowy, doprawić pieprzem oraz solą i wymieszać. Smażyć przez 2 minuty na małym ogniu, po czym dodać do reszty składników. Całość posypać parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Komentarze (0)