Zupa rybna z curry i warzywami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3680
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 200 g mrożonych filetów z dorsza
- 2 cm świeżego imbiru
- 1,5 łyżeczki curry
- 1 zielona cukinia
- 1 łyżeczka maggi
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 mały seler
- garstka świeżej bazylii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry i przypiec na małym ogniu. Marchew obrać ze skóry i pokroić w talarki. Imbir obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Seler obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Filety z dorsza rozmrozić, pokroić w kostkę i włożyć do rondla. Dodać do tego przypieczoną cebulę oraz pokrojone wszystkie warzywa, po czym całość zalać bulionem warzywnym, wsypać curry, doprawić do smaku pieprzem, solą, oraz maggi, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości składników. Na minutę przed końcem gotowania dodać świeżą bazylię, a następnie ściągnąć z ognia i przelać do miski.
Komentarze (0)