Zupa rybna z curry i warzywami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3680
Zupa rybna z curry i warzywami
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 200 g mrożonych filetów z dorsza
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 1 zielona cukinia
  • 1 łyżeczka maggi
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 mały seler
  • garstka świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry i przypiec na małym ogniu. Marchew obrać ze skóry i pokroić w talarki. Imbir obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Seler obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Filety z dorsza rozmrozić, pokroić w kostkę i włożyć do rondla. Dodać do tego przypieczoną cebulę oraz pokrojone wszystkie warzywa, po czym całość zalać bulionem warzywnym, wsypać curry, doprawić do smaku pieprzem, solą, oraz maggi, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości składników. Na minutę przed końcem gotowania dodać świeżą bazylię, a następnie ściągnąć z ognia i przelać do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów