Grzanki z jagodami i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1882
Składniki:
- 200 ml syropu jagodowego
- 20 g białego sera twarogowego
- 6 kromek chleba pszennego
- 1 szklanka jagód
- olej do głębokiego smażenia
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jagody umyć, osączyć z wody, przełożyć do miski i zalać syropem jagodowym. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do tego kromki chleba (chleb powinien pływać w oleju) i piec go na złoty kolor na średnim ogniu. Upieczony ściągnąć z ognia, osaczyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i oprószyć go szczyptą soli. Na to wyłożyć jagody z syropem jagodowym, a całość posypać pokruszonym drobno serem twarogowym.
Komentarze (0)