Potrawka z indyka z grzankami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1801
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 2 udka z indyka
- 2 łodygi selera
- 2 liście laurowe
- 0,5 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz mielony
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pokroić w słomkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone drobno łodygi selera, zielony koperek oraz pokrojone kromki chleba. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i zrumienić na średnim ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Udka z indyka przełożyć do rondla, po czym zalać je bulionem warzywnym, dodać ziarna pieprzu i liście laurowe, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu mielonego i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso oddzielić od kości, a następnie razem z bulionem przelać do składników na talerzu
Komentarze (0)