Potrawka z indyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4206
Składniki:
- 60 dkg piersi indyka
- 2 młode cukinie
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oleju
- 1 kostka bulionu warzywnego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokroić w wąskie paski. Cukinie umyć, obrać ze skóry i poszatkować drobno. Paprykę przekroić na połowy, usunąć nasiona i pokroić w drobne paski. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Rozpuścić bulion warzywny w połowie szklanki wody i podlać nim mięso. Całość przykryć i dusić około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia potrawkę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przykryć i dusić jeszcze 5 minut. Gotową przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)