Potrawka z indyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4206

Składniki:

  • 60 dkg piersi indyka
  • 2 młode cukinie
  • 1 cebula
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyć, pokroić w wąskie paski. Cukinie umyć, obrać ze skóry i poszatkować drobno. Paprykę przekroić na połowy, usunąć nasiona i pokroić w drobne paski. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Rozpuścić bulion warzywny w połowie szklanki wody i podlać nim mięso. Całość przykryć i dusić około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia potrawkę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przykryć i dusić jeszcze 5 minut. Gotową przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów