Por z warzywami i kiełkami w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 840
Por z warzywami i kiełkami w sosie sojowym
fot. cchen (flickr.com) / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml sosu sojowego ciemnego
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 pory (korzeń)
  • 4 g kiełków fasoli mung
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • sól
  • 0,5 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sezamu

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Kapustę pekińską pokroić w cienkie plastry. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Następnie por pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby żaden kawałek nie wystawał i gotować je do miękkości. Po ugotowaniu pory odcedzić, oprószyć je brązowym cukrem, zalać sosem sojowym, po czym dodać kiełki fasoli mung, ugotowaną fasolkę szparagową, pokrojoną kapustę pekińską i całość wymieszać. Następnie wyłożyć na talerz i posypać sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów