Por z warzywami i kiełkami w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 840
Składniki:
- 200 ml sosu sojowego ciemnego
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 pory (korzeń)
- 4 g kiełków fasoli mung
- 2 liście kapusty pekińskiej
- sól
- 0,5 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka sezamu
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Kapustę pekińską pokroić w cienkie plastry. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Następnie por pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby żaden kawałek nie wystawał i gotować je do miękkości. Po ugotowaniu pory odcedzić, oprószyć je brązowym cukrem, zalać sosem sojowym, po czym dodać kiełki fasoli mung, ugotowaną fasolkę szparagową, pokrojoną kapustę pekińską i całość wymieszać. Następnie wyłożyć na talerz i posypać sezamem.
Komentarze (0)