Por z minikukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2318
Składniki:
- 1 duży por
- 3 mini-kolby kukurydzy pokrojone na mniejsze części
- 6 ciemnych oliwek bez pestek
- 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej na półmiękko
- 1 mała cebula
- 30 dag kapusty pekińskiej
- 6 łyżek gotowego sosu do sałatek o dowolnym smaku
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Oliwę rozgrzać, dodać pokrojoną w piórka cebulę, lekko poddusić. Por umyć i wraz z oliwkami pokroić w krążki. Kapustę poszatkować. Wszystko dodać do cebuli razem z pokrojoną fasolką szparagową i kukurydzą. Doprawić solą i pieprzem. Potrawę smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, ciągle mieszając. Na końcu dodać dowolny sos sałatkowy i jeszcze raz wszystko wymieszać.
Komentarze (0)