Por grillowany z kaszą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1270
Składniki:
- 100 ml śmietany 18%
- 2 szklanki kaszy jęczmiennej
- 2 pory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki bułki tartej
- bazylia do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Por oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Kaszę jęczmienną opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odcedzić, lekko przestudzić i wymieszać ze śmietaną. Po wymieszaniu przełożyć na talerz. Następnie por skropić oliwą z oliwek, położyć go na ruszcie rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć go z grilla i dodać do kaszy na talerzu. Wszystko posypać bułka tartą i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)