Por grillowany z kaszą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1270
Por grillowany z kaszą
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml śmietany 18%
  • 2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 pory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • bazylia do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Por oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Kaszę jęczmienną opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odcedzić, lekko przestudzić i wymieszać ze śmietaną. Po wymieszaniu przełożyć na talerz. Następnie por skropić oliwą z oliwek, położyć go na ruszcie rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć go z grilla i dodać do kaszy na talerzu. Wszystko posypać bułka tartą i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów