Por grillowany z salsefią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1704
Por grillowany z salsefią
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g salsefii
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 pory
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Por i salsefię dokładnie umyć i osączyć z wody. Por przekroić wzdłuż, a salsefię obrać ze skóry. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Salsefię i por namoczyć olejem arachidowym, oprószyć pieprzem oraz solą i przyrumienić na rozpalonym grillu. Następnie dodać do tego cebulę i przypiec. Przypieczone warzywa przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy