Por z ryżem i wołowiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2118
Por z ryżem i wołowiną
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 40 g mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pory dokładnie umyć i podzielić na liście. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Dodać do niej mieloną wołowinę, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Ugotowana wołowinę wymieszać gotowanym ryżem oraz kminkiem, po czym uformować z tego małe rulony. Rulony zawinąć w liście pory i spiąć małymi wykałaczkami. Całość włożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i zagotować. Zagotowane odcedzić i podzielić na porcje.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów