Por z ryżem i wołowiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2118
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 40 g mielonej wołowiny
- 2 cebule
- 2 pory
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 łyżeczka kminku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pory dokładnie umyć i podzielić na liście. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Dodać do niej mieloną wołowinę, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Ugotowana wołowinę wymieszać gotowanym ryżem oraz kminkiem, po czym uformować z tego małe rulony. Rulony zawinąć w liście pory i spiąć małymi wykałaczkami. Całość włożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i zagotować. Zagotowane odcedzić i podzielić na porcje.
Komentarze (0)