Zupa z batatów, fasoli i chipsów
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2599
Składniki:
- 150 g białej fasoli
- 5 dag chipsów bekonowych
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 1 łyżka masła
- 1/2 kg batatów
- matka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć w 0,5 l lekko osolonej wody na 3 godziny, po czym ugotować w wodzie, w której się moczyła. Bataty obrać ze skóry, zalać 1 l wody i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, zmiksować ze szczyptą soli i pieprzu oraz masłem i dodać do gotowanej fasoli wraz ze śmietaną. Doprawić do smaku przyprawami, dokładnie wymieszać, zagotować i przelać do miseczek. Potem dodać do zupy chipsy bekonowe i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)