Salsefia z truflami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2459
Salsefia z truflami
fot. goodiesfirst / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g korzenia salsefii
  • 1 łyżeczka posiekanych drobno, suszonych, czarnych trufli
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Salsefie oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Salsefię obrać ze skóry, wrzucić ją do mocno rozgrzanego oleju w rondlu i smażyć na średnim ogniu do miękkości. Po usmażeniu osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i dodać to tego suszone trufle. Grzyby smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów