Salsefia z truflami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2459
Składniki:
- 500 g korzenia salsefii
- 1 łyżeczka posiekanych drobno, suszonych, czarnych trufli
- natka zielonej pietruszki
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Salsefie oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Salsefię obrać ze skóry, wrzucić ją do mocno rozgrzanego oleju w rondlu i smażyć na średnim ogniu do miękkości. Po usmażeniu osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i dodać to tego suszone trufle. Grzyby smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)