Pomidory smażone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2168
Składniki:
- 2,2 kg pomidorów
- 500 g śmietany
- 100 g oleju
- 100 g bułki tartej
- 3 jajka
- natka zielonej pietruszki lub kolendry
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, posolić i obsypać pieprzem. Jajka roztrzepać na talerzu i obtoczyć w nich pomidory. Obtoczone pomidory posypać bułką tartą, wyłożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć przez kilka minut. Usmażone przełożyć na małe talerzyki, polać śmietana i posypać kolendrą lub natką zielonej pietruszki. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)