Pomidory nadziewane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3202
Składniki:
- 6 dużych pomidorów
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki margaryny
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Pomidory umyć, ściąć wierzch (nie wyrzucać) i wydrążyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, poddusić na margarynie, aż się zeszkli. Potem dodać do niej poszatkowane pieczarki i smażyć ok. 20 minut. Na końcu dodać pokrojony miąższ pomidorów, tartą bułkę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą wypełnić wydrążone pomidory, przykryć odciętymi wcześniej wierzchami. Zapiekać w piekarniku podlewając wodą. Podawać z pieczywem.
Komentarze (0)