Pomidory z pieczarkami nadziewane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2070
Pomidory z pieczarkami nadziewane
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g kukurydzy z zalewie
  • 10 g tartego sera gouda
  • 4 pomidory
  • 4 duże pieczarki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić od strony ogonków i wydrążyć środki. Pieczarki obrać z błony i pozbawić trzonków. Szpinak pokroić na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy, część z niej przełożyć do miski, a pozostałą część przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, zrumienić i przełożyć na talerz. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami wody, zagotować, odcedzić i połączyć z kukurydzą w misce. Dodać do tego tarty ser żółty, pokrojony szpinak, doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych pomidorów oraz pieczarek. Całość zalać oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec przez 10 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów