Pomidory z pieczarkami nadziewane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2070
Składniki:
- 600 g kukurydzy z zalewie
- 10 g tartego sera gouda
- 4 pomidory
- 4 duże pieczarki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka kaszy kuskus
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić od strony ogonków i wydrążyć środki. Pieczarki obrać z błony i pozbawić trzonków. Szpinak pokroić na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy, część z niej przełożyć do miski, a pozostałą część przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, zrumienić i przełożyć na talerz. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami wody, zagotować, odcedzić i połączyć z kukurydzą w misce. Dodać do tego tarty ser żółty, pokrojony szpinak, doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych pomidorów oraz pieczarek. Całość zalać oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec przez 10 minut.
Komentarze (0)