Pomidory nadziewane serem, orzechami i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2230
Składniki:
- 300 g śmietankowego serka twarogowego
- 100 g mielonych migdałów
- 100 g mielonych orzechów laskowych
- 4 pomidory
- 4 listki świeżej bazylii do dekoracji
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory naciąć nożem w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Serek śmietankowy przełożyć do miski, dodać do niego mielone orzechy laskowe oraz migdały, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych pomidorów. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)