Pomidory nadziewane serem, orzechami i migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2230
Pomidory nadziewane serem, orzechami i migdałami
fot. midiman / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g śmietankowego serka twarogowego
  • 100 g mielonych migdałów
  • 100 g mielonych orzechów laskowych
  • 4 pomidory
  • 4 listki świeżej bazylii do dekoracji
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory naciąć nożem w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Serek śmietankowy przełożyć do miski, dodać do niego mielone orzechy laskowe oraz migdały, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych pomidorów. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować listkami świeżej bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów