Pomidorki koktajlowe z nadzieniem mascarpone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4319
Składniki:
- 15 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki sera mascarpone
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- bazylia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
W miseczce wymieszać ser mascarpone z kwaśną śmietaną, oliwą z oliwek, posiekaną natką pietruszki i bazylią. Następnie doprawić całość do smaku solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe umyć, każdy przeciąć w poprzek i cześć z szypułką odłożyć do dekoracji. Następnie przy pomocy szpiczastego noża delikatnie usunąć pestki. Tak przygotowane pomidorki wypełnić przygotowanym wcześniej nadzieniem. Gotowe pomidorki poukładać na talerzu i podawać jako przystawkę bezpośrednio po przyrządzeniu.
Komentarze (0)