Krem mascarpone z truskawkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2534
Składniki:
- 400 g serka mascarpone
- 30 g truskawek
- 2 łyżki cukru
- 2 liście świeżej mięty
- 0,5 szklanki śmietany kremówki
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Truskawki oraz miętę umyć i osączyć z wody. Dwie truskawki pozostawić w całości do dekoracji, a resztę obrać z szypułek i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Serek mascarpone połączyć ze śmietaną, wsypać do tego cukier i razem zmiksować na gęstą masę. Dodać do tego zmiksowane wcześniej truskawki, wymieszać, przełożyć do szklanek i udekorować pozostawionymi truskawkami oraz listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)