Pomidorki w cieście z wasabi
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 659
Składniki:
- 8 pomidorków cherry
- 2 łyżki pasty wasabi
- olej do głębokiego smażenia
- Ciasto:
- 1 szklanka zimnej wody
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Pomidorki umyć i odsączyć z wody. Następnie przygotować ciasto: mąkę pszenną, kukurydzianą oraz szczyptę soli przesypać razem do miski i wymieszać. Wlać do tego stopniowo wodę, cały czas mieszając, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Następnie namoczyć w niej pomidorki i włożyć je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Całość smażyć na rumiany kolor, a po usmażeniu wyciągnąć z oleju, wyłożyć na talerz i nałożyć na to pastę wasabi.
Komentarze (0)