Pomidorki w cieście z wasabi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 60
Pomidorki w cieście z wasabi
fot. Silverman68 (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 8 pomidorków cherry
  • 2 łyżki pasty wasabi
  • olej do głębokiego smażenia
  • Ciasto:
  • 1 szklanka zimnej wody
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Pomidorki umyć i odsączyć z wody. Następnie przygotować ciasto: mąkę pszenną, kukurydzianą oraz szczyptę soli przesypać razem do miski i wymieszać. Wlać do tego stopniowo wodę, cały czas mieszając, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Następnie namoczyć w niej pomidorki i włożyć je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Całość smażyć na rumiany kolor, a po usmażeniu wyciągnąć z oleju, wyłożyć na talerz i nałożyć na to pastę wasabi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów