Pomidorki zapiekane z mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2697
Składniki:
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 250 g mozzarelli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- pęczek świeżej bazylii
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Pomidorki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Pomidorki naciąć ostrym nożem w górnej ich części i dodać do zeszklonego czosnku. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy dodać do tego pokruszony na kawałki ser mozzarella i razem dusić jeszcze przez 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i posypać świeżą bazylią.
Komentarze (0)