Pomidorki zapiekane z mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2449
Pomidorki zapiekane z mozzarellą
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 250 g mozzarelli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Pomidorki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Pomidorki naciąć ostrym nożem w górnej ich części i dodać do zeszklonego czosnku. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy dodać do tego pokruszony na kawałki ser mozzarella i razem dusić jeszcze przez 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i posypać świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów