Pomarańcza z cykorią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1283
Pomarańcza z cykorią
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 duże pomarańcze
  • 2 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka tartej gorzkiej czekolady
  • 1 czerwona cykoria
  • natka zielonej kolendry

Opis przygotowania:

Pomarańcze, cykorię oraz natkę kolendry umyć i osączyć z wody. Cykorie podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Pomarańczę obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do cykorii na talerzu. Wszystko udekorować natką zielonej kolendry, skropić sokiem cytrynowym i posypać tartą, gorzką czekoladą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów