Grzyby z cebulą i cykorią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2245
Grzyby z cebulą i cykorią
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 cykorie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki gotowego, słodkiego sosu sojowego
  • 1 kg dymki
  • 0,5 kg podgrzybków
  • 0,5 kg prawdziwków
  • sól

Opis przygotowania:

Dymkę obrać ze skóry, cykorię dokładnie opłukać, po czym oba warzywa razem ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Wszystkie grzyby oczyścić, obgotować raz, potem zmienić wodę i obgotować drugi raz. Następnie odcedzić i przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć przez 1 minutę. Po tym czasie wlać sos sojowy, poddusić przez 1,5 minuty, doprawić do smaku solą, po czym wszystko wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów