Grzyby z cebulą i cykorią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2245
Składniki:
- 2 cykorie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki gotowego, słodkiego sosu sojowego
- 1 kg dymki
- 0,5 kg podgrzybków
- 0,5 kg prawdziwków
- sól
Opis przygotowania:
Dymkę obrać ze skóry, cykorię dokładnie opłukać, po czym oba warzywa razem ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Wszystkie grzyby oczyścić, obgotować raz, potem zmienić wodę i obgotować drugi raz. Następnie odcedzić i przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć przez 1 minutę. Po tym czasie wlać sos sojowy, poddusić przez 1,5 minuty, doprawić do smaku solą, po czym wszystko wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)