Lin ze szczypiorkiem, cykorią i sezamem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1970
Składniki:
- 5 dag ziaren sezamu
- 5 łyżek oleju
- 2 świeże liny
- 1 cykoria
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- przyprawa do ryb
- pieprz
Opis przygotowania:
Liny oczyścić z ości i wnętrzności, usunąć łby, umyć, przeciąć na połowy i zrobić nacięcia na skórze. Następnie oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ryb i smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na talerz. Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, szczypiorek oraz cykorię. Podsmażone warzywa dodać do ryby, a całość posypać ziarnami sezamu.
Komentarze (0)