Podżerka duszona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3376
Składniki:
- 20 dag wieprzowiny bez kości
- 20 dag cielęciny bez kości
- 20 dag wołowiny bez kości
- tłuszcz
- 10 dag cebuli
- 1 dag grzybów suszonych
- 15 dag ogórków konserwowych
- 2 dag kaparów (niekoniecznie)
- sól, pieprz, majeranek i przyprawa do zup do smaku
Opis przygotowania:
Mięso wieprzowe, cielęce i wołowe umyj, pokrój w kostkę, zrumień razem z drobno pokrajaną cebulą, skropl wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Grzyby umyj, namocz, ugotuj i drobno posiekaj. Ogórki pokrój w półplasterki. Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z wszystkimi gatunkami mięsa, opłukanymi kaparami, grzybami, wywarem z grzybów i ogórkami oraz przyprawami, duś kilka minut, dopraw do smaku.
UWAGA: dla polepszenia smaku dobrze byłoby poszczególne gatunki mięsa dusić w osobnych naczyniach. :)
UWAGA: dla polepszenia smaku dobrze byłoby poszczególne gatunki mięsa dusić w osobnych naczyniach. :)
Komentarze (0)