Cielęcina duszona z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6315
Cielęcina duszona z warzywami
fot. besighyawn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g cielęciny
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziarna jałowca
  • 3 łyżki oleju
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cielęcinę oprószyć solą oraz pieprzem, pokroić w plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju. Do cielęciny dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i czosnek, zeszklić i przełożyć do rondla. Dodać do tego ziarna jałowca, liść laurowy, podlać 3 łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w ćwiartki oraz dokładnie opłukany i osączony z wody szpinak. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, dobrze wymieszać i dusić przez 4 minuty.

Komentarze (1)

chyba 500 g cielęciny a nie 50 g

Podobne przepisy

Więcej przepisów