Cielęcina duszona z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6315
Składniki:
- 500 g cielęciny
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarna jałowca
- 3 łyżki oleju
- 1 pęczek szpinaku
- 1 liść laurowy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cielęcinę oprószyć solą oraz pieprzem, pokroić w plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju. Do cielęciny dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i czosnek, zeszklić i przełożyć do rondla. Dodać do tego ziarna jałowca, liść laurowy, podlać 3 łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w ćwiartki oraz dokładnie opłukany i osączony z wody szpinak. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, dobrze wymieszać i dusić przez 4 minuty.
Komentarze (1)
chyba 500 g cielęciny a nie 50 g