Placki tortilli z krewetkami, oliwkami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1551
Składniki:
- 15 g tartego sera cheddar
- 15 g tartego parmezanu
- 8 mrożonych krewetek
- 2 placki tortilli
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy i przekroić na połówki. Placki tortilli połamać na kawałki, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i przełożyć liśćmi sałaty. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 3 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć na placki tortilli. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i posypać nią składniki na talerzu. Dodać do tego pokrojone wcześniej oliwki. Całość polać majonezem, posypać tartym serem cheddar i parmezanem. Wszystko polać keczupem i jogurtem greckim.
Komentarze (0)