Sałatka warzywana z awokado, serem i plackami tortilli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1790
Sałatka warzywana z awokado, serem i plackami tortilli
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g sera Brie
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 200 g kukurydzy
  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 placki tortilli
  • 2 łyżki słodko-kwaśnego sosu chili
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Placki tortilli pokroić na kawałki. Wszystkie rodzaje papryk pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Ser Brie pokroić na kawałki, po czym jego część rozdrobnić na małe kawałeczki. Fasolę, kukurydzę oraz groszek zielony osączyć z zalewy. Kukurydzę z fasolą dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do warzyw w mice. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić na małe kawałki, przełożyć do miksera wraz z osączonym z zalewy zielonym groszkiem i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dodać do całości. Na koniec dodać do tego krojony i pokruszony ser Brie, polać go sosem chili i włożyć do tego pokrojone placki tortilli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów