Sałatka warzywana z awokado, serem i plackami tortilli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1790
Składniki:
- 250 g sera Brie
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 200 g kukurydzy
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 2 dojrzałe awokado
- 2 placki tortilli
- 2 łyżki słodko-kwaśnego sosu chili
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Placki tortilli pokroić na kawałki. Wszystkie rodzaje papryk pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Ser Brie pokroić na kawałki, po czym jego część rozdrobnić na małe kawałeczki. Fasolę, kukurydzę oraz groszek zielony osączyć z zalewy. Kukurydzę z fasolą dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do warzyw w mice. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić na małe kawałki, przełożyć do miksera wraz z osączonym z zalewy zielonym groszkiem i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dodać do całości. Na koniec dodać do tego krojony i pokruszony ser Brie, polać go sosem chili i włożyć do tego pokrojone placki tortilli.
Komentarze (0)